Жътва на пшеница със стрипер хедер Shelbourne CVS, лято`2016

Шест български земеделски стопанства избраха да приберат своята реколта от пшеница със стрипер хедер Shelbourne CVS. Четири от тях засяха ожънатите полета с покривни култури както изисква технологията No-Till.

Жътва на пшеница с наш демонстрационен стрипер хедер Shelbourne CVS.

Стрипер хедер Shelbourne CVS подсигурява на един среден комбайн допълнителен потенциал от 30% до 50%. Към комбайна постъпва само зърно, без слама, което повишава производителността и намалява загубите от зърно.

Стрипер хедер Shelbourne CVS дава възможност на фермерите да жънат 10 – 15 дни по-рано от обичайното при висока влажност (до 35%) и след това по-рано да засяват втора или покривна култура в редиците ожъната сламата, използвайки наличната в повече влага в почвата.

Александър Китев от Агримат БГ – дистрибутор на марката Shelbourne за България (вляво) и Венци Ангелов със земеделско стопанство в град Бяла, област Русе.
В началото на май тази година Пламен Генчев със земеделското стопанство в село Борисово, обл. Русе получи своя чисто нов стрипер хедер Shelbourne CVS.
На снимката Нийл Смит – маркетингов мениджър в заводите на Shelbourne Reynolds, пристигнал специално за пускане на хедера в експлоатация.
Александър Китев от Агримат БГ (човекът, който от 4 години прилага No-Till технология в своите полета и пое нелеката задача да я популяризира в България) и Нийл Смит от Shelbourne Reynolds.
На снимката се виждат овършаващите палци – те са изработени от неръждаема стомана и оперират по цялата дължина на стрипер хедера Shelbourne SVC. Ориентирани са нагоре – с чашките към зърното. Наподобяващият на ключалка завършек в основата на палците е съществено важен за обелване на зърното. Палците са монитарни на роторен гребен, който се върти в посока, обратна на постъпващото зърно. Класовете влизат в обелващата секция, където зърното, бързо и прецизно се отделя от класа – зърното се задържа в чашките до момента, в който центробежната сила го изхвърли назад в шнека на адаптера.
Зърнобаза на фирма Agrion в Долна Митрополия
Екипът от агрономи на Agrion щателно търсеше пропуски на стрипер хедера Shelbourne CVS – колкото и да е невероятно – това е ожъната пшеница.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *