XXI No-Till КОНФЕРЕНЦИЯТА 23-24-25-26 януари 2017 / САЩ

No-Till On The Plains е организация с нестопанска цел със седалище в Berryton, щата Канзас, САЩ, чиято мисия е да осигури информация на селскостопанските производители относно земеделския подход, чрез който се копира Природата, а именно технологията No-Till.

Всяка година No-Till On The Plains организира образователни събития като световно известните Winter Conference и Agriculture’s Innovative Minds (AIM) Symposium, както и полеви дни, международни турнета и регионални автобусни екскурзии, които позволяват на участниците да получат практическа информация от свои колеги производители, работещи по правилата на технологията No-Till, а също и от учени, които провеждат експерименти с цел предоставяне на научна обосновка защо е важно да копираме Природата.

http://www.notill.org/events/2017-winter-conference/speakers

КАКВО НАУЧИХМЕ ЗА ТЕХНОЛОГИЯТА No-Till НА XXI-та ЗИМНА КОНФЕРЕНЦИЯ НА ОРГАНИЗАЦИЯТА NO-TILL ON THE PLAINS / САЩ

Централна емисия новини на Агро ТВ 02/2017 – за No-Till събитието в САЩ разказват Албена Тодорова и Александър Китев, консултанти по внедряване на технологията No-Till у нас. 

Напоследък все повече се говори за No-Till технология, защото тя дава шанс на земеделците да намалят драстично производствените си разходи и същевременно с това – да подобрят хумусното съдържание на почвата. 

No-Till е метод, който изключва почвените обработки. Как се практикува No-Till в САЩ, какви са тенденциите, споделения опит и работещите практики – това научиха участниците в провелата се през януари конференция в щата Канзас. 

Кои са No Till-ърите? Това са земеделците, които се грижат за здравето на почвата. Тези, които осъзнават, че за тях почвата е най-ценният ресурс. И са наясно, че трябва да работят с природата, а не срещу нея. Това са ентусиастите, които подобрявайки здравето на почвата си, намаляват производствените разходи. Това са хората, които се изправят срещу стереотипите в конвенционалното земеделие, но No-Till не е революция – No-Till е еволюция.   

Проследете линка, за да видите двете предавания:

http://www.agrotv.bg/p_9138KONFERENCIQ-V-SASht-ZA-NO-TILL-TEHNOLOGIQTA.html

и

http://www.agrotv.bg/p_9148KONFERENCIQ-V-SASht-ZA-NO-TILL-TEHNOLOGIQTA—VTORA-ChAST.html

Споделете публикацията