БИЗНЕС ПОСЕЩЕНИЕ С ЦЕЛ ОБМЯНА НА No-Till ОПИТ в Агро-Союз, Украйна

БИЗНЕС ПОСЕЩЕНИЕ С ЦЕЛ ОБМЯНА НА No-Till ОПИТ в Агро-Союз, Украйна

Здравейте уважаеми колеги земеделци,

Ние от Агримат БГ организираме БИЗНЕС ПОСЕЩЕНИЕ С ЦЕЛ ОБМЯНА НА No-Till ОПИТ в стопанството на нашия партньор – фирма Агро-Союз от Украйна. Плануваният период за пътуването е 10ти – 13ти май 2017 (сряда – събота)

  • сряда (10 май) излитане от София в 12:00 часа
  • четвъртък и петък (11 – 12 май) – занятия в семинарна зала и на полето
  • събота (13 май) – кацане в София в 11:20 часа

По какви въпроси и защо именно там – от 2001 г. фирма Агро-Союз практикува No-Till в своето стопанство от 120 000 дка. От 2002 г., убедени, че технологията работи, те започват да провеждат интензивна информационна кампания и No-Till набира популярност в други райони на Украйна, в Русия, Казахстан и Молдова. 

Явявайки се пионер за своя регион в прилагане и разпространение на No-Till, в момента на всеки 3 месеца Агро-Союз организира No-Till семинари, където събира украински, руски и молдовски земеделци с цел обучение и дискусии.

Агро-Союз извършва и консултантска дейност относно правилно внедряване на No-Till в стопанството на тези, които сега стартират. Фирмата се е посветила на това да популяризира технологията No-Till и иска все повече земеделци да я разберат, за да я практикуват. 

С кого ще се срещнем в Агро-Союз – с  конкретни специалисти: мениджъри и агрономи – хора със знание и дългогодишен опит в No-Till

В СЕМИНАРНАТА ЗАЛА:

Ще научим защо Агро-Союз е избрал за своето стопанство технологията No-Till и как вече повече от 15 години провежда просветителска дейност, за да сподели знания и опит с другите земеделци.

Ще видим какви са ползите от прилагане на No-Till, т.е. как това влияе положително на нашия финансов резултат.

Ще почерпим опит за тънкости и специфики при стартиране на No-Till

Агрономите от Агро-Союз ще споделят с нас информация от срещите си с чуждестранни лектори и фермери, както и какви са световните практики, които са служили за коректив през годините – така ще получим едно готово знание, за да сведем до минимум ситуацията „проба – грешка“.

Ще ни запознаят също и с различни видове сеещи работни органи и техните плюсове и минуси, за да направим най-подходящия избор за сеялка, която да работи най-добре при нашите почвено-климатични условия.

Ще говорим за покривните култури като неразделна част от технологията No-Till – защо да ги засяваме, т.е. какви са ползите от тях, какво ни носят те, какъв е смисълът. Агрономите от Агро-Союз ще ни представят готови миксове от семена, създадени на база споделен международен опит – смеси за решаване на следните проблеми:

1/ смес за справяне с почвеното уплътняване;

2/ смес за диверсификация / подобряване на сеитбооборота;

3/ смес за благоприятстване развитието на микориза;

4/ смес за привличане на опрашващи насекоми;

5/ смес за азотфиксация;

6/ смес за увеличаване на процентното съдържание на хумуса.

В обобщение на гореизложеното – от всички срещи и разговори в залата ще научим защо е нужно и как правилно да прилагаме технологията No-Till. 

ИЗВЪН СЕМИНАРНАТА ЗАЛА:

– обиколка на завода, за да разгледаме стъпка по стъпка производствения процес и да се запознаем отблизо с No-Till сеялките, които Агро-Союз произвежда;

– посещение в село Майское, където се намира стопанството на Агро-Союз, за да видим как изглеждат полетата след 15 години No-Till – прикачен е файл със снимки на посеви (от нашето първо посещение през ноември 2016) – пшеница, засята по правилата на No-Till директно в стърнището след жътва на (1)слънчоглед и (2)царевица, както и стърнище от пшеница, оставено за директна сеитба на царевица и слънчоглед през настоящата пролет. 

При наличие на интерес от Ваша страна към програмата на предстоящото БИЗНЕС ПОСЕЩЕНИЕ  – моля, свържете се с нас (0877 / 019 777 – Александър Китев), за да уточним организационни въпроси по самото пътуване като закупуване на билети до град Днипро (бивш Днепропетровск) и ангажиране на хотел. Такса за участие в обучението – 165,00 евро на човек. Потвърдена е резервация за 3 нощувки в хотел Menorah.

По повод града – домакин – фирма Агро-Союз се намира в град Днипро (бивш Днепропетровск) – 1-милионен град, разположен на двата бряга на река Днепър. Като нов градът е основан през 1776 г. и е наречен Екатеринослав в чест на императрица Екатерина II. Израснал благодарение на честолюбивия план на княз Потьомкин — фаворит на императрицата, да създаде трета (след Санкт Петербург и Москва), така наречена южна столица на Руската империя.

През 1918-1919, докато съществува Украинската народна република, носи името Сичеслав. От 1919 до 1926 се казва Екатеринослав. През 1926 е преименуван на Днепропетровск в чест на видния болшевик Григорий Петровски.

През 2016 г. е преименуван на Днипро в рамките на декомунизацията. 

P.S. За дискусии по ПРЕДСТОЯЩИ събития на тема КАК И ЗАЩО ДА ПРИЛАГАМЕ No-Till следете информация на нашата Facebook страница Агримат България и website www.agrimat.info.

http://www.agrosoyuz.com/machinery/posevnye-kompleksy/

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *